Οι ψηφιακές πηγές γνώσης και η συμβολή τους στο έργο του φιλολόγου

2ος κύκλος εργαστηρίου

Ξεκινά το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, ο 2ος κύκλος του εργαστηρίου «Οι ψηφιακές πηγές γνώσης και η συμβολή τους στο έργο του φιλολόγου» το οποίο οργανώνεται από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος – Πανεπιστήμιο Harvard  σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας (ΣΦΑ).
Ο δεύτερος, πιο εξειδικευμένος κύκλος, έχει σκοπό οι συμμετέχοντες στον πρώτο κύκλο φιλόλογοι να καλλιεργήσουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους στις έννοιες ψηφιακός εγγραμματισμός (digital literacy) και πληροφοριακή παιδεία (ευχέρεια/επάρκεια στη χρήση των ψηφιακών πηγών γνώσης - information fluency) μέσα από πρακτική εξάσκηση, έρευνα και χρήση των ψηφιακών πηγών. 
Η πρώτη ομάδα φιλολόγων του 2ου κύκλου, η οποία συστάθηκε από συμμετέχοντες όλων των εργαστηρίων του 1ου κύκλου, θα εμβαθύνει στην θεματική ενότητα της Ιστορίας. 
Οι συμμετέχοντες έχουν ήδη ειδοποιηθεί από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών και σύντομα θα ενημερωθούν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι οι οποίοι θα συστήσουν άλλες ομάδες με διαφορετικό αντικείμενο έρευνας.
Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν στους προσωπικούς τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές εμβαθύνοντας στην έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας θα έχουν τη δυνατότητα να τα αναρτήσουν, εάν το θελήσουν, στην ιστοσελίδα την οποία δημιούργησε το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών ειδικά για το εργαστήριο. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθεί
βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον οι συμμετέχοντες έχουν παρακολουθήσει όλες τις ενότητες.
Επιπλέον, οι συνάδελφοι Φίλιππος Δελής και Βασίλης Βασιλείου θα μοιραστούν γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με εξειδικευμένες εκπαιδευτικές πλατφόρμες και τη σχεδίαση κι εφαρμογή σεναρίων διδασκαλίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Πορτρέτα πολιτικών»: 11 διαδικτυακές διαλέξεις + 1 δια ζώσης ημερίδα (Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2024)

Σειρά διαδικτυακών διαλέξεων «Γνωριμία με την ελληνική ζωγραφική»

Επιστημονική ημερίδα «Φιλελληνισμός και Ελληνική Επανάσταση 1821: Νέες έρευνες και ερωτήματα»

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Εμφάνιση περισσότερων

Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων